5 бързи съвета за живота

Резултат с изображение за beautiful life
1. Не си поставяй прекалено високи цели. Не, не казвам да не мечтаеш и да не постигаш неща, които биха изненадали и теб самата. Просто го прави постепенно.
Например ако в списъка ти със задачи „Да напиша велик роман” е една точка, ти ще пишеш, ще пишеш, ще пишеш, но ще имаш чувството, че циклиш на място и скоро амбицията ще се загуби. Но ако разделиш задачата на части - „Да обмисля основните идеи”, „Да ги запиша”, „Да напиша първата глава” и т. н., постоянно ще задраскваш точки и ще се радваш на напредъка си.


2. Бъди себе си в най-естествения си вариант. Не позволявай на никого, повтарям, никого да дирижира живота ти. Мисли и говори каквото ти идва отвътре. Боядисай си косата синя. Носи ретро дрехи. Чети на обществено място. Не се хващай с първото момче, което видиш, само защото всичките ти съученички имат гаджета. Няма значение колко си популярна. Повярвай ми, един истински приятел струва повече от милион почитатели.
Същото се отнася и за творчеството. Не се опитвай нарочно да оригиналничиш, защото поначало СИ оригинална. Просто се вслушай в интуицията си. Ако някой не харесва разказа ти, включващ магьосници с елфически мечове от едната страна на колана и вълшебни пръчки от другата, яздещи дракони, или нарича абстрактната ти рисунка мацаница, ЗАРЕЖИ ГО.


3. Не чакай рождения си ден или Нова година, за да започнеш отначало. Ако приличаш на мен, значи ти доставя огромно удоволствие да започнеш „на чисто”, когато си недоволна от нещо. Прави го колкото е възможно по-често. Не се притеснявай, че „чистото” ще се изцапа. Нали ще го смениш!


4. Вярвай в себе си. Тук обаче работата е много деликатна. Границата между „вяра в себе си” и „фукане” е тънка като котешки косъм. За да ти е по-лесно да се задържиш върху него, запомни тези мисли:

Ти си прекрасен човек. Но нищо не пречи да се усъвършенстваш.

Имаш таланти, които никой друг няма, затова ги използвай мъдро. Но и другите имат свои, така че ги уважавай, дори и да не ги разбираш.

Мечтите ти са наполовина сбъднати, ако вярваш в тях.

Доброто, смелостта и безкористното приятелство няма да са само красива приказка, ако ти им помогнеш да станат реалност.



5. Никога, никога, никога, никога не се предавай. Естествено, ти невинаги ще печелиш в свирепата битка, наречена живот. Ще падаш в калта, останала без сили, а сякаш целият свят ще приижда срещу теб. Няма как да избегнеш това. Но важното е отново и отново да се изправяш. Да разкажеш играта на мръсния подъл живот. Да откриеш истинсиката си сила.


Очаквайте още много съвети и хакове!

Comments

Popular posts from this blog

"Хакнахме" ежедневния грим. LOL

#MeetWithUs - Invisible

Топ 7 момчета, с които да имаш едно на ум