Видове хора по време на спор

 Колкото и да е неприятно, споровете са неотменима част от личния живот на всеки от нас. Невъзможно е всички да сме на едно мнение, освен с цената на огромни компромиси. А кой е по-склонен да прави компромиси? Интелигентните. Тогава кой печели? Олигофрените.
Така че, умни хора, не правете компромиси. Спорете!
Обаче сега идва мъчнотията – с различни видове хора стратегията трябва да е различна...
Ето ви обичайните типажи.

1.     Манипулаторът. Това е може би най-опасният тип, на който можете да се натъкнете! Ето какво трябва да знаете за такива хора...

Свързано изображение
  • Те могат да ви убедят, че черното е бяло. Ала макар и на пръв поглед непобедими, аргументите им са безпочвени. Отваряйте си очите!
  • Те се опитват да предизвикат съчувствие. Каквато и да е ситуацията, винаги те са онеправдани. А кой е виновен? Вие. Ако не внимавате, един престорен страдалчески поглед би могъл да ви накара да напишете всичките им домашни.
  • Дори и да се чувствате отракани, манипулаторът може да ви овърже като пиле, без изобщо да забележите.
  • Затова най-добре общувайте с такива в чата, по телефона (като записвате разговора) или пред човек, на когото разчитате. Уловките се забелязват много по-лесно, когато сте извън влиянието им. Често страничното лице веднага ги разкрива, а едно прочитане на чата е достатъчно да го направите сами.
  • Целта им е да напипат слабостите ви и да ги използват срещу вас. Вие сте достоен човек, който цени честта над всичко? Ако не правите огромни саможертви за тях, ще бъдете „жалки”. Чувствате се неразбрани и жадувате да се впишете в обществото? Никой няма да ви харесва, ако не отговаряте на всеки въпрос с „да”.
  • Могат а се възползват и от най-малкия компромис. Знаете що за стока са, но не обичате скандали и им предлагате да сте „просто познати”? Ще намерят начин да се намъкнат в живота ви и да го вгорчат. Задраскайте думи като „може би” и „ще видим” от разговорите си с тях. Да си е да, не си е не.
  • И в тази връзка – никога не се обяснявайте на манипулатор. Както знаете, той би могъл с лекота да ви убеди в противното.
  • Последният ми и най-добър съвет за спорове с манипулатори е изобщо да не ги водите.

2.     Агресивният. Тези хора са глупави, арогантни, но в някои случаи – и плашещи. Разчитат на физическия и психически тормоз (разбирайте всякакви заплахи, обиди, излагащи снимки или изказвания).
Резултат с изображение за aggression

  •  Те обиждат, псуват и затапват толкова много, че рано или късно ще ви засегнат дълбоко. Чувствата не подлежат на имунизация, но важното е да не го показвате. Единствената обща черта на агресивните и манипулаторите е, че се възползват от всяка слабост.
  •  Но освен ако не сте Супермен, едва ли ще можете да игнорирате удар в слабините или заплаха за убийство. Ще ви се наложи да се борите. Поне го направете както трябва. С банда добри приятели зад гърба ви. А най-добре – и с някой авторитет като черешката на тортата. П. С. ВНИМАНИЕ!!! Не е слабост да помолите някого за помощ. Слабост е да го накарате да води вашите битки. Това важи за всички.
  •  Олеле, ситуацията излиза извън контрол! Май е време да предадете щафетата на властта. Направете го. СЕГА!!!
3.     Категоричният. Още отсега ви казвам – няма смисъл да се забърквате с такива.
Резултат с изображение за stubborn person

  •  Те по-скоро ще изпият цяло шише живак, отколкото да се съгласят с мнение, различно от тяхното. Затова просто се съгласете и приключете скандала. Не хранете илюзии другата страна да го направи.
  •  Категоричните са обикновено по-възрастни от вас и до голяма степен консервативни, макар че някой самоуверен и твърдоглав съученик също би могъл да принадлежи към този тип
  • Въпреки всичко, възможно е те да не са лоши хора и дори да поддържате добри отношения. Нито ще ви забият нож в гърба, нито ще ви притиснат до стената... стига да не им противоречите твърде често.
    4.     Интелигентният. Ако спорите с такъв човек, значи сте късметлия! Откачете меча от колана си. Излъскайте го добре – да не остане по него кръв от стари битки, да не ръждяса, да не е притъпи. Внимателно го приберете в тайния си шкаф. Заключете шкафа. Два пъти.
Свързано изображение

А сега извадете кутията с инструменти. Проверете дали Вдъхновението, Търпението, Смисълът и Любовта са там. Отидете при сътрудника си – точно така, сътрудник. И заедно започнете да градите. Търсете истината, значението на нещата. Проверете всяка гайчица от тезата си. И ако тя се окаже невярна, отхвърлете я без колебание. Макар че по този начин егото ви губи, умът и душата печелят удоволствието от разговора и от новите открития, както и още една крачка напред в развитието си. Ето за това си струва да се спори.

Comments

Popular posts from this blog

"Хакнахме" ежедневния грим. LOL

#MeetWithUs - Invisible

Топ 7 момчета, с които да имаш едно на ум